Hírek


Új felszereléseket kaptak a megyei szervezetek

2018-12-11 11:20:46

A Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság épületében vették át dec. 5-én a megyei önkéntes tűzoltó egyesületek azokat az eszközöket, amelyeket központi költségvetési forrásból pályáztak meg. Idén először az önkormányzati tűzoltó-parancsnokságok is élhettek ezzel a lehetőséggel.

Az önkéntesek ebben az évben országos szinten hatszáz, az önkormányzati tűzoltó-parancsnokságok pedig kétszázhuszonöt millió forintra nyújthattak be igényt. Ezekből a mindennapi munkához elengedhetetlen felszerelésekhez juthattak hozzá, például láncfűrészekhez, védőruházathoz, kéziszerszámokhoz, tömlőkhöz, légzőkészülékekhez és EDR-rádiókhoz. Mindezek mellett az igényjogosult szervezetek különféle berendezések kezeléséhez szükséges tanfolyamokra, pályaalkalmassági vizsgákra, informatikai fejlesztésekre is nyerhettek támogatást.

Jász-Nagykun-Szolnok megye vonatkozásában húsz önkéntes egyesület csaknem tizennégy millió, hét önkéntes tűzoltó-parancsnokság pedig összesen mintegy huszonnyolc millió forintot nyert el erre a célra. A pályázati pénzből beszerzett eszközöket december ötödikén vehették át Szolnokon.

Az átadáson Matuska Zoltán tű. ezredes, megyei katasztrófavédelmi igazgató köszöntötte a jelenlévőket, aki elmondta, hogy az eseménynek apropót ad az is, hogy ezen a napon van az önkéntesek világnapja. Az ezredes köszönetet mondott az önkénteseknek, hiszen – mint mondta – ők anyagi ellenszolgáltatás nélkül teszik a dolgukat, viszont ha szükség van rájuk, akkor azonnal indulnak a kárhelyszínre. Az igazgató végezetül eredményes munkát kívánt a jelenlévőknek, kifejezve abbéli reményét, hogy minél kevesebbszer kelljen használni az új eszközöket, mert ez azt jelentené, hogy a káresetek száma is kevesebb lesz.

Fotós: Jász-Nagykun-Szolnok MKI

Vissza