Hírek


Mozgalmat indítunk!

2020-11-27 20:39:10

Tűzoltógépjármű-adományozási láncot indít a zagyvarékasi Életjel Mentőcsoport Önkéntes Tűzoltóság és a Túrkeve Önkéntes Tűzoltóság.

A Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Tűzoltók Szövetségének két tagszervezete, a zagyvarékasi Életjel Mentőcsoport Önkéntes Tűzoltóság és a Túrkeve Önkéntes Tűzoltóság mozgalmat indít! Régebben már volt erre próbálkozás. A mozgalom lényege a következő:

Azon Öték, amelyek akár az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóságtól, akár a Magyar Falu Program, vagy más pályázat segítségével jutnak gépjárműfecskendőhöz, a leváltott, régi fecskendőjüket felajánlják olyan Ötének, akinek régebbi, korszerűtlenebb járművük van. Az pedig szintén felajánlja egy rászoruló tűzoltó egyesületnek. Így, egymást segítve több Öte juthat jobb, fiatalabb tűzoltóautóhoz!

Elsőként az Életjel ÖTE indítja meg a sort.

Nemrégiben, a Magyar Falu Program segítségével sikerült beszerezniük egy 1988-as évjáratú Steyr 12 S21 Rosenbauer TLFA-2000 gépjárműfecskendőt. A leváltott, 1974-es Magirus 170 D11-FA járművet a Kőtelek Önkéntes Tűzoltó Egyesületnek adományozza. A kőtelkiek IFA fecskendője is tovább költözik, az ő jövőbeli állomáshelye hamarosan eldől.

Így egy jármű beszerzésével három ÖTE gazdagodhat!

Reméljük, mozgalmunkhoz minél több szerencsés egyesület csatlakozik, és segíti további önkéntes tűzoltók munkáját!

Légy Te is a lánc szeme!

Vissza